Isle of Zamsø – the reunion

Invitation til klassefest (reunion) Zamsoe

images Samsø er en dansk ø på 114,26 km² i Kattegat. Samsø har ca. 3.900 indbyggere bosat i 22 landsbyer, hvoraf Tranebjerg er den største.

Samsø består af Nordsamsø, hvis største by er Nordby, og Sydsamsø med Tranebjerg, Kolby Kås og Ballen, bundet sammen af en landtange ved hvis østlige side naturområdet Stavns Fjord ligger.

Øen er rig på naturoplevelser. Issehoved er øens nordligste punkt, hver man kan opleve en miniatureudgave af Skagens “Grenen”. Møgelskår og Ballebjerg er smukke, bakkede områder med adgang til stenstrand.

SamsøDer er spor fra mennesker på Samsø siden de tidligste tider, efter isen trak sig tilbage. Her jagtede man vildtet og siden bosatte man sig og begravede sine døde i gravhøje og rejste stendysser i stenalderen. Mange af gravhøjene på øen er dog fra bronzealderen, da man i denne periode anlagde dem på højdepunkter i landskabet. Fra bronzealderen har vi også den 3.000 år gamle helligkilde Ilse Made kilde på øens vestkyst.

I jernalderen som fulgte, var der også megen aktivitet her og øen var blevet strategisk vigtig for den tiltagende magt-centralisering som prægede denne tid. Et sagn fortæller, at kong Angantyr døde i kamp på øen i år 726 og omkring samme tid (slutningen af jernalderen), gravede man Kanhavekanalen tværs over øen.

I perioden 1831-1857 var der på Kyholm en karantænestation for pest og kolera, hvor skibe fra langfart skulle gå ind, hvis de havde sygdom om bord. På øen ligger i dag Danmarks ensomste kirkegård, hvor der ligger begravet omkring 100 Kyholmere. Øen er tilgængelig hele året rundt, men man skal gå forsigtigt i fuglenes yngletid.

Der blev i middelalderen bygget hele fem borge på Samsø. Brattingsborg i Tranebjerg, Bisgård i Onsbjerg sogn, hvor Bispegården nu står i dag, Vesborg på sydkysten hvor Vesborg Fyr i dag ligger placeret oven på borgvolden, Hjortholm på den lille ø af samme navn i Stavns Fjord og endelig det lille fæstningsværk Blafferholm, som i dag ligger placeret i haven ved Brattingsborg Gods på sydøen. Der er dog ikke nogle egentlige overjordiske bygningslevn tilbage fra nogle af borganlæggene, kun voldstederne og visse dele af de begravede fundamenter findes i dag. Alle borgene var genstand for omfattende arkæologiske undersøgelser i perioden 2002-2009.

Also in the news Dead Mississippi man begins breathing

This entry was posted in Savage Worlds. Bookmark the permalink.

14 Responses to Isle of Zamsø – the reunion

 1. RM says:

  Mikkel ‘McGyver’ Mortensen. Tredive år gammel og ganske almindelig af bygning og udseende. Stikord fra skoletiden: Nysgerrig, ordblind, loyal kammerat, spejder. Altid klar til at hjælpe med praktiske gøremål, reparation af cyklen, knallerten, kostymet til fastalavn, alt hvor opfindsomhed og fingerfærdighed kommer til nytte.

  I dag: Scenearbejder ved Nørrebro Teater, spejderleder og stadig en loyal kammerat. Bor i et kolonihavehus i Husum.

  (Skema i Dropbox)

 2. MC says:

  I det omfang jeg har mulighed for at deltage 🙂

  Rico “Rocco” Dorfmann. Tredive år gammel og ganske solid af bygning, grænsende til det steroidepumpede. Rico var tilbage i skolen den charmerende og flotte fyr, der havde masser af held med pigerne, men ikke særlig gode boglige evner. Sådan er han stadig i dag… Han er ham den irriterende festabe, der aldrig rigtig er blevet voksen.

  I dag: Arbejder som jord- og betonarbejder på forskellige byggepladser, hvor han kører store entreprenørmaskiner og svælger i mandehørm. Han er single og bor i Rødovre.

  • MC says:

   Spiller vi med “Guts”? Og får man en gratis Edge som Novice eller skal alt “finansieres” via Hindrances?

  • JS says:

   I det omfang der er spillere nok, spiller vi på fredag den 14. marts kl. 18-23. Meld gerne tilbage snarest.

   Jeg har reserveret fælleshuset, så vi kan spille hos mig.

   I tog:
   I kan tage toget og blive hentet af en flot Skoda på Trekroner station. Toget kører 17.16 (Ringsted) og 17.36 (Kalundborg) turen tager 20 min. fra Hovedbanegården. Ankommer man med det sidstnævnte går der også en bus 220 fra stationen kl. 18.07 stoppested hedder Stormandshøjen.

   I bil:
   Motorvejen mod Roskilde. Afkørsel 9 Trekroner. Find Trekroner Parkvej og følg den til “Toppen” – parkering ved Skademosegård p-plads.

   Til fods:
   Og se geder, får, heste og køer.

   http://folkefronten.dk/?attachment_id=807

 3. jp says:

  Louise Frandsen. 29 år. Almindelig af bygning. Født med et ben, så hun bruger protese på ventre ben. Var altid den stille type, men altid venlig og smilende.

  I dag: Har været udlært dyrlæge i mindre end et år. Har arbejdet 3 måneder i en dyreklinik i Hillerød. Har dyrket bueskydning siden hun var 13 år. Bor i andelslejlighed på Vesterbro.

  Skema følger en af nærmeste dage.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.