Dark Heresy

dark-heresyDark Heresy, a grim role playing game based upon the universe of Warhammer40,000. The setting is a dark, gothicfuture where the Imperiumof Man is beset by dangers within and without. In Dark Heresy players take on the roles of Acolytes of the Inquisition, aiming to uncover and combat the enemies of mankind, be they aliens, heretics or mutants!

Jeg kan ikke vente og kan ikke lade være med at smugkigge. 🙂 GM overruler naturligvis som han lyster. Jeg forestiller mig at vi her kan lave lidt indledende øvelser.

Links
Inspiration til characters Character Generator
Introducerende information til os der er helt blanke Wikipedia
Stærkt forkortetversion af Shattered Hope Shattered hope players version

This entry was posted in Dark Heresy. Bookmark the permalink.

21 Responses to Dark Heresy

 1. RT says:

  JS spurgte om jeg havde tænkt mig at poste lidt info om Dark heresy og jeg kan se at det åbenbart gik for langsomt fra min side 🙂 På den anden side ved jeg heller ikke helt hvad jeg skulle skrive her før vi overhovedet er gået i gang (og jeg mangler stadig mine bøger, der kommer med flyttelæsset på mandag).

  Den korte version er, som der rigtig nok står på engelsk, at i er akolytter (hedder det det på dansk?) og har viet jeres liv til at tage kampen op mod kejserens fjender. Man kan lidt se jer som en slags præste politi gange en million. Troen på at kejseren er svaret og alt hvad der dertil hører er helligt vil fylde meget, men hvordan man tolker denne tro kan ske på mange måder (der kommer f.eks. snart en radicals handbook, som jeg tror bliver ret underholdende). Så om gruppen er fanatiske, pragmatiske, logiske eller blot glade for at være i live og at det så indebærer at man tjener kejseren må man så tage med, så kommer det til at betyde noget for gruppen, både internt og eksternt. Hmm… det var så den korte version.

  Den lange version er .. længere. Og kræver nok at vi sætter os ned og får en god snak den 10. august. For der er flere forskellige ting vi skal have på plads. Først og fremmest “hvem er i?”. Bare en ting som hvor i kommer fra kan have stor betydning for hvordan i ser hinanden og hvem der har lyst eller ikke lyst til at snakke med jer. Og så skal i også gøre karriere inden for et bestemt område, hvad end det bliver som soldat, tech præst, psyker, assasin, scum, eller hvad der ellers er. I kan få en smagsprøve på character kreations processen her http://suptg.thisisnotatrueending.com/dhroller.html hvor der også er taget højde for ekstra regler og de ændringer der kom med inquisitors Handbook (ekstra coole baggrundsmaterialer vi også skal snakke om).

  Så alt i alt glæder jeg mig riiiiigtiiiig meget til den 10. august. Men spørg hvis der er noget i gerne vil vide.

  råk ån
  René

 2. JS says:

  😀 Det gik ikke langsomt – jeg sidder bare og hopper i stolen og glæder mig til at kommer i gang igen. Så det jeg spørger til kan måske formuleres sådan; Er det ok med dig at jeg/vi søger inspiration til vores kommende karakter rundt omkring på nettet? Jeg spørger for det tilfælde at du allerede nu ved at der er noget du vil gøre anderledes eller holde hemmeligt… 😮

  Måske skal vi helst starte som loyale støtter af Kejseren, der endnu ikke har set omfanget af majestætens undertrykkende hånd og derfor gladelig bekæmper imperiets fjender?…. Eller går der bare for meget SLA-Industries i den for mig 🙂 Det lidt jeg har læst om DH antyder i hvert fald nogle paralleller – og det lover godt.

  FFF leve

 3. RT says:

  Du/I er mere end velkomne til at søge al den information på nettet som i overhovedet orker. http://www.fantasyflightgames.com/edge_minisite.asp?eidm=50 er selvfølgelig et godt sted at starte, men der er også sider som http://www.darkreign40k.com/ som er en af de store fan sider for DH. Så slå jer løs. Det eneste i ikke må er at læse scenarierne man kan downloade på den officielle side. De første scenarier vi skal kigge på er nemlig nok Shattered Hope og Edge of Darkness. Derefter bliver det startscenariet i grundbogen “Illuminations”, hvorefter vi nok tager fat i Purge The Unclean kampagnen og så…. puha.

  Men det kommer til at tage laaaaaaang tid før vi når derhen og jeg har også en lille barsel inden da. Men hold op hvor jeg også går og glæder mig. jeg købte GM screenen i går fordi jeg skulle have et eller andet at læse i, og med den er der nemlig et scenarie og regler for gift og lidt mere. På et tidspunkt skal jeg have investeret i Disciples of the Dark Gods, Creature Anathema og Tatterede fates (Haarlock kampagne no1). Ellers skulle jeg have resten. Yay.

  Men nu vil jeg i tivoli sammen med min kone (krydser fingre for at vejret bliver bedre).

  Råk ån
  René

 4. RT says:

  Lige et hurtigt spørgsmål: hvem står for opsummeringerne af de forgange spilaftener? Er det en GM tjans eller er det spillernes opgave? Jeg tror et eller andet sted at jeg helst vil være fri, hvis jeg også skal nå at forberede mig til næste gang osv, men synes at det er en brand god måde at huske hvad dælen der er sket siden sidst.

  Roger over
  rené

 5. RM says:

  Det er jo fristende at påstå, at det er GM 🙂 Men det er ikke. Jeg kan ikke erindre en eneste gang, hvor GM har skrevet referat (det sker dog ganske ofte, at der forekommer kommentarer…) Hvem der så skriver referatet varierer. Ofte popper referatene op på siden i løbet af et par dage, men det sker desværre også, at vi slet ikke får lavet noget… Og det er svært at bringe det up-to-date, hvis der mangler flere sessioner. Hvad ville jeg sige med det?… Til tider kan der være behov for at hive os lidt i ørerne 😉

  /RM

 6. CBC says:

  Jeg skal da gerne melde mig som første referant og samtidig være med til at hive i ørerne hvis det bliver nødvendigt 🙂 Dog ved jeg fra erfaring at mine egne spillere i tidens løb har sat pris på eventuelle kommentarer / rettelser fra GM’en skulle det vise sig at være nødvendigt.
  For at følge lidt op på Jacob’s spørgsmål til dig René, så er der nogle ting som jeg håber du kan svare på.

  Hvad forventer du af os som spillere i dit spil?

  Journalen mener jeg er obligatorisk og jeg skal nok gøre mit for at holde styr på historien. Men hvad med tiden i spillet dvs. kalendertracking ? Er det nødvendigt og hvordan vil det i så fald fungere mellem solsystemer, i hvad jeg må gå ud fra at være, hurtigere end lyset rejser?

  Er vi indoctrinated, som i hjernevasket af denne her gudekejser, fra vi er små, således at vi ikke skal tænke på en baggrundshistorie?

  Får vi selv mulighed for at vælge en race / klasse eller vil du hellere skrue et team sammen som vil passe bedre ind i din historie?

  For at give en grønskolling som mig den bedst mulige intro på Warhammer 40k universet som muligt, hvad bør / skal jeg så læse for at være så godt forberedt som muligt på dit spil?

  Håber du havde en god tur i Tivoli.

  Hilsen endnu en “hoppende i stolen” – spiller
  -Claus

 7. RT says:

  Og vi går straks til spørgsmålene:

  Men hvad med tiden i spillet dvs. kalendertracking ?
  – Tror ikke det er noget vi behøver specielt at gå så meget op i. I kommer til en ny ond planet, der sker noget ondt og I vinder/overlever/eller noget og I tager tilbage på jeres rumskib/til Scintilla/i cryosleep/eller noget. Der går noget tid og så bliver I kaldt på opgave igen. tror det er rimeligt straight forward og vores kalender behøver blot at være “så kom vi til den der planet, men det var cirkus 2 måneder efter vi smadrede dem der på den anden planet”. Stille og uroligt.

  Næste 2 spørgsmål hænger lidt sammen:
  Er vi indoctrinated, som i hjernevasket af denne her gudekejser, fra vi er små, således at vi ikke skal tænke på en baggrundshistorie?

  Får vi selv mulighed for at vælge en race / klasse eller vil du hellere skrue et team sammen som vil passe bedre ind i din historie?

  – Om I er indoktrinerede fra banrsben af kommer helt an på hvilken baggrund og karakter I vælger fra starten af. Vælger i en soldier fra en feral world, er i nok mere blevet acolyt af hvad der kan forstås som “frivillig” tvang, men er man tech præst fra Scintilla er man vokset om med lovprisning af kejseren og det menneskelige Imperie og de to syn på hele universet er meget forskellige (soldaten fra feral worlden har måske kun lige fundet ud af at der faktisk er noget uden for hans planet og at der kommer mænd fra månen og stjæler folk…). men sandt at sige så har I rimelig frit slag når det gælder sammensætning af baggrund, karakter mm., men jeg vil gerne have at vi får en så varieret gruppe som overhovedet muligt. tror ikke det vil være super spændende at få 4 tech præster fra scintilla i en gruppe, da de blot går rundt og giver hinanden ret hele tiden.. boriiiing. Derimod vil en hive scum, en tech præst og en feral assasin absolut ikke være enige i fremgangsmåde og hvornår nok er nok, også begynder det at ligne noget. i må nemlig hellere end gerne være en broget flok, fløjtende uenige, men arbejde sammen skal i, ellers dør i. og karakterne må hellere end gerne være fuldstændig uforstående for hvorfor gruppen er sat sammen som den er – men sige deres tvivl højt er jo kætteri. Det er kejserens vilje at de skal arbejde sammen og han har jo altid ret.

  puha. Sidste spørgsmål…

  For at give en grønskolling som mig den bedst mulige intro på Warhammer 40k universet som muligt, hvad bør / skal jeg så læse for at være så godt forberedt som muligt på dit spil?

  Grundbogen? Ved det ikke helt, for at være helt ærlig. Jeg er ikke selv kæmpe 40k fan og har læst 117 romaner etc. Jeg har grundbogen og en del af udvidelserne. Jeg har langt fra læst det hele, men vil til vores første komsammen forsøge at give jer et indtryk af hvad det er I skal op imod. Så umiddelbart behøver I ikke at læse særligt meget, ja egentlig ikke noget som helst. Men skal du have én bog, så er det nok egentlig grundbogen. I butikkerne koster den nok op imod de 500,- men den kan erhverves for omkring de 30 pund på amazon (http://www.amazon.co.uk/Dark-Heresy-Core-Rulebook/dp/1589944542/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1248979890&sr=8-1) + forsendelse. trust me, der er altid penge at spare på rollespilsbøger på nettet. Amazon og play.com er begge glimrende til det formål.

  Håber det besvarer dine spørgsmål. Men spørg endelig løs, hvis der er mere.

  Råk ån
  René

 8. RT says:

  ved nærmere eftertanke – eller blot for at være lidt klarere i mælet end at refere til en masse steder og typer I i princippet kender noget til endnu – så er de eneste restriktioner jeg sætter på til jeres karakter kreation, de restriktioner der allerede er indlagt i de valg I foretager jer. For eksempel betyder valg af verden I kommer fra, meget for hvilken karriere i får mulighed for at vælge jer ind på. En der er født på en primitiv Feral Planet, har ikke belæg for at blive en high tech præst, i det han stadig har svært ved at fatte at man kan få et rumskib til at flytte. En void born (født og opvokset på et rumskib) har et naturligt bonus for at blive psyker, men er ilde set af andre, da de virker mærkelige og fjerne (og af natur er heldige!). og sådan er der forskellige ting der hører til blot det første valg – nemlig det klassiske spørgsmål “hvor du fra?” Bagefter er der andre valg, men dem kommer vi til senere.

  Ønsker du en kort introduktion til reglerne (ultrakort) så kan du fra fantasy flight games hjemmeside downloade de to scenarier “Shattered Hopes” og “Edge of Darkness”. De har begge en kort introduktion af regler i tillæg til selve scenariet. Hvis du gør det skal du blot love mig at du ikke også læser scenariet ved samme lejlighed.

  Nå, det var vist alt fra mig i denne omgang.

  Ha det.
  René

 9. JS says:

  Alle tiders! Tak for uddybning – jeg vil fluks fremskaffe lidt læsestof.
  Jeg har nu fjernet de forbudne sider fra “Shattered Hope” scenariet. Det kan downloades øverst i denne post.

 10. CBC says:

  Smukt René. Tak for svarene. Men sig endelig til hvis hvis der er noget du mener vi skal sætte os ind i inden da. Jeg tror jeg holder mig fra scenarierne. Vil nødig komme til at kigge på noget jeg ikke skal.

 11. RT says:

  OK, hej igen og undskyld mit fraværd… ja okay det er ikke mange dage siden, men jeg er midt i en flytning og har endnu ikke fået internet, så jeg sidder på det lokale bibliotek og surfer.

  Vi nærmer os stille og roligt tidspunktet hvor vi skal mødes for første gang alle sammen og kreere spil karakterer – og tiol det har jeg et par spørgsmål:
  1) Hvor skal vi mødes henne?
  2) Er der en venlig sjæl der kan printe karakterark ud? Jeg har desværre ingen printer og biblioteket tager uden tvivl overpriser… Karakterark kan findes her – http://www.fantasyflightgames.com/edge_minisite_sec.asp?eidm=50&esem=4 scroll ned og kig udner gamind aids så vidt jeg husker.
  3) Nogen der bager kage?

  Men jeg vil tilbage og læse i grundbogen igen. Det er aaaalt for lang tid siden jeg har læst den så der er en masse der skal brushes up. Men det blir fed…

  Yay os 🙂
  René

  • MC says:

   Ad 1: Formentlig hos Allan med mindre han bailer ud allerede nu. Det er Sankt Kjelds Plads et-eller-andet på Østerbro (Allan, supplerer du?).

   Ad 2: Det gør Jacob 😉 Skal nok forsøge at printe på mandag, men ved ikke om jeg får tid eller om jeg husker det på min første arbejdsdag efter ferien, så det er nok bedst, at det er en anden.

   Ad 3: Det har der ikke rigtig vætet tradition for. Men måske ville et par øl være på sin plads…

  • JS says:

   Jeg påtager mig gerne at printe.

   Kage gør vi ikke meget i, men der plejer at være et kilo blandet slik og måske en øl ved festlige lejligheder.

 12. RM says:

  Jeg tager slik med 🙂

 13. RT says:

  OK. Lyder fedt. Og damn der er meget læsestof. Lidt mere end jeg huskede det, men på den anden side er der ret så spændende læsning. Jeg vil se om jeg ikke kan lave et lille (læs: længere) foredrag for jer om universet, kejseren, inkvisitionen og alt der imellem.

  Håber jeg når at pløje mig igennem det meste inden da. Der er jo også lige fødselsforberedelse, jobsøgning, flytning og “luftkastellet der blev sprængt” der trækker lidt i mig, heldigvis er min kone forstående 😉

  Ha det super.

  /René

 14. RT says:

  Ok, så er det meste af baggrunden læst og jeg har kreeret et lille (laaaangt) powerpoint til jeres ære. Nu mangler jeg bare alle reglerne og kapitlet om “Life as an Acolyt” fra inquisitions handbook. Woot.

  Men den der adresse lader vente på sig?

  Krammer

 15. MC says:

  Vi kan godt spille hos mig på mandag.

  Det er Weidekampsgade 27, 1. tv, 2300 Kbh S.

  Tag fx metroen til Islands Brygge station, gå op til HK bygningen, gennem porten til Myggenæsgade og over anden bro på højre hånd (det tager ca. 5 min. fra stationen). Ellers går der vist også nogle busser, bl.a. 5a.

 16. JS says:

  Alle tiders – glæder mig til at se dit nye hjem

 17. RT says:

  Puha, det var godt nok i den anden ende af byen, men jeg skal nok finde vej 🙂

  Måske kunne vi være hos mig næste mandag? det kan vi lige snakke om i morgen.

  /René

 18. RT says:

  har i lyst til at besøge mig på mandag? Det er på
  Hf. Rosenvang 12, 2700 brønshøj. Det nemmeste er nok at tage 5A til Husum Torv (endestationen) og så tager det fem minutter derfra. Man går bare videre op af ferderikssundsvej til krydset, hvorefter man drejer til højre af Mørkhøjvej, og så er det ret hurtigt at der kommer en lille indkørsel i hækken på venstre side hvor der står Rosenvang. Så skal i bare finde nummer 12.

  /René

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.