D&D 4th Edition Rules

Quickstart Rules:

http://wizards.com/dnd/files/QuickStartRules.pdf

Character Generator:

http://wizards.com/dnd/files/tool/characterbuilder/DDI_CB.exe

War of the Burning Sky player’s guide:

http://www.enworld.org/enpublishing/scooterlp/4E00a_WBS_Players_Guide%282%29.pdf

This entry was posted in 4th Edition Rules, D&D. Bookmark the permalink.

50 Responses to D&D 4th Edition Rules

 1. JS says:

  Er hyppigheder af andre racer end mennesket større i denne verden? Nogle af racerne virker endog meget eksotiske… hvordan er deres stilling i samfundet mht. generel accept/respekt/genkendelse.

  Jeg hælder mod at lave en krigerpræst. Det betyder at det sikkert ikke vil være dårligt med en sekundær healer. Tilgengæld kan jeg så også slå på tæven.

  Jeg kom til at tænke på om AS mod har tid/lyst til at spille igen…

 2. JS says:

  Skal vi vælge ability scores ud fra en array? I givet fald hvilken?

 3. MC says:

  Jeg har lavet en Eladrin Wizard med point buy systemet (22 point?).

  Synes nogle af udvidelsesracerne er lige lovligt eksotiske 🙂

  • ALL says:

   Har tænkt eladrin eller elver paladin agtigt, og det er vel i orden ud fra en fey tilgang? jeg tænker et er at det meget eksotisk (og måske ikke tilladt), to er om det bliver lige lovlig spredt racemæssigt? tager du den med Claus?

   • CBC says:

    Jeg har ikke noget imod at i er flere af samme race i gruppen og som i kan se i player’s guiden, så er elvere og eladrin’s en stor del af den campaign vi skal spille.
    Elvere og eladrin’s har vidt forskellige synspunkter omend de har samme rødder laaaangt tilbage.

 4. CBC says:

  Jeg håber at have nået en konsensus med mig selv i aften, så jeg kan svare på jeres spørgsmål om verden, racer, trosretninger osv.

  Så stay tuned 🙂

 5. ALL says:

  Har forsøgt at læse, og skal nok læse lidt mere, men tror det et godt stykke hen ad vejen bliver learning by doing, i forhold til regler, men dem der kendte reglerne sagde jo også at det var til at finde ud af udfra V3,5

 6. CBC says:

  Efter fire afstemninger, to hvor der blev nedlagt veto imod, så er jeg blevet enig med mig selv om at køre “War of the Burning Sky” campaign (WotBS).
  Jeg håber ikke at i har spillet eller læst om den før. Det er en konvertering fra 3.5 reglerne, så jeg tænkte at det måtte være en temmelig populær campaign.

  Der er en Player’s Guide tilgængelig hvor der står om verdenen, racer, religioner, magi samt om den by i starter i.
  http://www.enworld.org/enpublishing/scooterlp/4E00a_WBS_Players_Guide%282%29.pdf

  Skulle i gå hen og vælge én af de mere eksotiske racer som ikke er beskrevet i guiden, så tror jeg nok at vi overlever.

  Religionerne er ikke de samme som i Character Builderen, men jeg synes at de minder meget om de forskellige Greyhawk / Forgotten Realms deities, så der er det også muligt at argumentere for forskellige “Channel Divinity” powers.

  Magi har så vidt jeg har kunne læse en enkelt flaw / perk når man bruger en power der har keyword “Teleportation”. Beware Eladrin’s med Feystep 🙂 De tager 1 i skade pr. tern de teleporterer og dukker op i fyr flamme, men giver i kort tid ekstra ildskade til melee attacks.

  Lige pt. har jeg kun nået et skimte materialet igennem og der er lidt over 100 tætskrevne sider til den første del af WotBS, så hvis i har spørgsmål skal i nok få svar, men hav lidt tålmodighed til at starte med 🙂

  • MC says:

   Jeg kender ikke kampagnen og havde ikke hørt om den før du nævnte den. Forestiller mig, at det forholder sig på tilsvarende vis for de andre 🙂

   Glæder mig til at prøve D&D4ed (omend den med skade ved teleport er lidt en våd klud i ansigtet når jeg vil spille eladrin).

 7. JS says:

  Hvis MC er mage, All er paladin og jeg er krigerpræst, så kan du, RM, jo frit vælge hvilken kriger du vil være. 🙂

  • ALL says:

   Har lavet et par stykker, ikke sikkert det bliver paladin, men derhen af så ja munk slå dig løs

   • RM says:

    Ja, ja… Jeg skal nok lave en kriger af en slags. Har prøvet flere forskellige, herunder dværge paladin og menneske fighter. Synes ikke rigtig, at nogen af dem rammer helt perfekt…

    Og… 100 gp til at købe ind for? Det må da være en fejl. Man kan jo slet ikke få nogen magiske ting! Urimeligt… 🙂

    • JS says:

     Har du kigget på en warlock?

     og mht de 100 gp så er de jo netop til at “købe” for. De fleste af mine magiske ting har jeg fået foræret. ;-D

     • MC says:

      Jeg fandt ud af, at hvis jeg købte en masse Adventurer’s Kits fratrak den ikke prisen fra min guldbeholdning. Når jeg derimod solgte dem igen for 100% fik jeg pengene ind på kontoen. Så på den måde er der jo ingen grænser for indkøbsmulighederne. Det tog en hel del Adventurer’s Kits, men nu har jeg da fået min Staff of Power 🙂

     • CBC says:

      🙂 Husk på at der er kommet opdateringer tii Character Builderen siden hen. Men ja, vær opmærksom på når i køber og sælger.

      Jeg har et login og password til jer på Onsdag, så i kan opdatere programmet og derved gå over lvl 3.

     • JS says:

      Hvis du er bekymret for at offentliggøre dit login og password (det kan jeg godt forstå) så har jeg nu gjort det muligt at gøre en post her på siden “privat” med samtidig definere en gruppe der må læse den. (her alle registrerede brugere).

   • CBC says:

    Paladin – Defender / Leader (All)
    Cleric – Leader / Defender (JS)
    Wizard – Controller / Striker (MC)

    Det oplagte ville være en Striker, men det styrer i helt selv.
    RM, for de 100 gp kan du købe to healing potions 🙂

 8. CBC says:

  Jeg vil komme med noget baggrund for eventyret i morgen samt eventuelle motivationer i må have for at være involveret i hele misæren.

 9. CBC says:

  Lidt motivationer for at være indblandet i WotBS kan være følgende:

  – I er allerede en del af rebellerne der ikke blot vil se til at Gate Pass bliver invaderet af Ragesia.
  – I kan blot være en del af lokalbefolkningen.
  – Rejsende characters kan være fanget i byen og ser gerne at være væk derfra når byen bliver invaderet. Det gælder især hvis den class man spiller er en arcane spellcaster (Warlock, Wizard, Sorcerer osv.).
  – I kan selvfølgelig også være spion(er) fra et af de naboliggende lande.

  Det er blot nogle få muligheder. Jeg er sikker på at i kan komme op med flere.

  • MC says:

   Kender vi hinanden på forhånd? Skal vi vælge den samme motivation/baggrund alle sammen? Og skal vi præsentere vores karakterer her på siden inden på onsdag?

   • ALL says:

    Fornemmer allerede en vis race mæssig diversitet, med for mange forskellige motivationer oveni, er der vel lagt i kakkelovnen til ballade :), jeg stemmer for konformitet og ensretning

   • CBC says:

    Det er klart en fordel hvis i kender hinanden forinden. Det gør trods alt samarbejdet noget nemmere. Trods forskelligheder er vi da en rimelig homogen gruppe i Wheel of Time.

    Hvor i helt præcis lægger jeres loyalitet bestemmer i selv (tænk Dragonlance). Her vil en hemmelig baggrundshistorie være et krav på et senere tidspunkt, men ikke nødvendigvis til på Onsdag.

    Selvom i “kun” er lvl 1, så er man i 4th Ed. allerede noget bedre end de almindelige borgere. Dvs. at i kan sagtens have været på små-eventyr som gruppe og have kendt hinanden i nogle år.

    I må meget gerne beskrive jeres characters her på forum’et inden Onsdag, så jeg har en idé om hvad i spiller. Det gør det trods alt også nemmere at give jer diverse staff of powers når nu det er så stort et ønske 🙂

   • ALL says:

    Jeg er for at vi kender hinanden, kan jo værende af varierende varighed, og en eller anden form for “la resistance”. What say you?

    • MC says:

     Ja, lad os da bare kende hinanden på forhånd. Det er nok det nemmeste.

     Men jeg synes ikke der er noget i vejen for, at vi hver især har vores egen (skjulte) agenda for at modarbejde Ragesia (eller hvordan man nu har det med det festlige regime).

 10. MC says:

  Kan man konvertere sit character sheet til pdf, så man kan printe det på en computer, hvor character builderen ikke er installeret? Ellers skal jeg høre om der er en venlig sjæl, der kan printe mit sheet for mig.

 11. RM says:

  CBC, spiller vi med GP character creation benefits?

 12. MC says:

  Nok mest et spørgsmål til Claus, men hvis I andre mener at kende svaret, så byd endelig ind:

  Hvor mange powers kan man bruge på 1. level uden at tage et extended rest? Der står i regelbogen, at man kender 2 at-will powers, 1 encounter power og 2 daily powers. Hertil kommer evt. racial encounter powers og class ability powers (som fx en warlords inspiring word). De to at-will powers kan man begge to hele tiden, så langt er jeg med. Men hvad hvis man har en class ability, der er en encounter power og man samtidig har en class encounter power – skal man så vælge en af dem eller kan man bruge dem begge en gang hver i en kamp? Og de to daily powers man kender, kan man bruge dem begge en gang hver i en kamp eller skal man vælge en af dem?

 13. PL says:

  Hey. Jeg er løbet ind i en lille udfordring. Character generateren kører kun på windows, hvilket jeg ulykkelige sjæl ikke besider længere. Er der noget jeg skal vide inden jeg laver min karakter ud fra players handbook?

  • CBC says:

   Det du skal vide er at du går glip af samtlige bøger der er udkommet siden PH1. De er nemlig indkorporeret i Character Builderen. Alle rettelser til powers og diverse andre regler er også med.

   Kører du MAC? I så fald så kan du køre en VmWare Fusion med XP eller Win 7 på og på den måde få den installeret.

   • JS says:

    Jeg har ikke fået den til at fungere på en Ubuntu med en cross-over installation.

    Et forslag kunne være at du får en af os til at lave et eller flere forslag baseret på dine præferencer.

    Vi kunne så maile lidt frem og tilbage over weekenden med tilpasninger. Bare et forslag

    • PL says:

     Fedt hvis i gider at hjælpe. Jeg regner med at få en MAC i næste måned ellers kører jeg ubuntu. Alternativet er at jeg laver noget ud fra min handbook og er glad ved det. Jeg vender lige tilbage senere

     • PL says:

      Har lavet en 2 level kriger. Med sværd og skjold ud fra Players handbook

     • JS says:

      Klassisk! 🙂
      Velkommen til Gate Pass

     • CBC says:

      Alle tiders Peter. Jeg håber at det bliver en mild intro for dig i aften… 😉

      Hvis du har nogle spørgsmål til reglerne, så kan vi sagtens tage dem inden vi går i gang.

     • MC says:

      Fighter med sværd og skjold. Tidløst design 🙂

     • ALL says:

      Det bliver dejligt at få dig tilbage Peter. Jeg havde meget svært ved reglerne da jeg læste dem, men det viste sig i praksis at være meget nemt :).

 14. CBC says:

  Det var blot et spørgsmål om tid, men nu bliver den endelig en online application.

  Dear D&D Insider™ Subscriber,
  On November 16, Wizards of the Coast will launch a brand new web-based version of the D&D Insider Character Builder. The current downloadable version will remain functional, but will no longer be available for download or updated with content after the new version goes live. Here are the highlights of the new Character Builder:
  • New Design: Completely redesigned from top to bottom in Microsoft Silverlight as a robust character creation wizard.
  • No Download: The Character Builder is served from the D&D site.
  • PC and Mac Compatible: Requires an Internet connection and Silverlight plug-in.
  • Access is easy: Just enter the D&D site, login, and launch the Character Builder from the Tool Box or the Character Builder tools page.
  • Characters in the Cloud: All characters you create are saved on our database. No need to save Character Builder files on your hard drive anymore.
  • File Import: You can easily import your characters created in the previous version to the new Character Builder.
  • Previous Data: Includes all character-building data you enjoyed in the previous versions.
  • New Data Releases: Dark Sun and D&D Essentials data will debut with the new version.

 15. CBC says:

  En hilsen fra sydens sol til det kolde nord. Jeg håber i hygger jer derhjemme 🙂 Det er i hvert fald hårdt at ligge her i hængekøjen i 32 graders varme, en kold drink i hånden og en latina kvinde til at opvarte 😉

  Når tid og lyst viser sig, så kan i prøve at importere jeres characters til den nye online character builder eller lave den igen fra bunden af (det anbefales at lave den fra bunden): http://wizards.com/dnd/launch.aspx?x=dnd/dnd/cblaunch

  Login og password er det samme som til den gamle character generator. Jeg sender selvfølgelig login og password igen hvis det forespørges.

  Vær opmærksom på at de eksisterende characters i builderen tilhører andre spillere, så se, men ikke røre 🙂

  FFF leve 🙂

  • RM says:

   32 C er da alt for varmt… Her har vi perfekt julevejr 🙂 God fornøjelse med det hele! Hvornår sker det? Var der ikke noget med mellem jul og nytår?

  • Beddy says:

   Hej Claus.

   Jeg vil meget gerne joine jeres 4e kampagne. Jeg har desværre ikke nogen erfaring med 4e, men er ved at gå igang med Players handbook nu:-)

   Hvordan med log in til character generator?

   Rune L.

  • CBC says:

   Hej Beddy,

   jeg har sendt dig en mail med login og password.

   Til alle: Vær opmærksom på at online Character Generatoren stadig ikke er helt fejlfri, men Wizards er godt i gang med at løse størstedelen af problemerne.
   Forhåbentlig er den mere brugbar inden for en måneds tid eller to.

   Hyg jer til vi ses igen
   Claus

 16. MC says:

  Jeg tror ikke der er nogen herhjemme, der ville bytte vores -4 grader og sne ud med dine usle 32 grader og sol mv. Næh nej 😉

  Håber du kan holde til det og vi ser frem til at få dig “back for good” til foråret.

Leave a Reply