Shadows over Sol – Memories

You are aboard UT-389, also known as “the Metus,” a Unitech combined passenger and cargo ship originating from its port of origin on Luna, and heading to Miskan Station in the Belt. This ship has a newer modular design. It consists of four interchangeable modules that each attach to the ship’s central core. These modules can be attached, detached and rearranged when the ship is in dock, allowing for differing numbers of passenger or cargo modules. Additionally, the ship is designed to quickly spin while in transit, providing light spin-gravity. This gravity decreases as one nears the ship’s core. The core itself is in microgravity.

Two of the modules attached on this voyage are passenger modules, the other two are cargo modules. They’ve been designated Passenger Module A and B, and Cargo Module A and B. You are in Passenger Module A. The trip from Luna to the Belt is expected to take 10 months, consequently all passengers aboard the ship were put into stasis shortly before launch, and the crew was put into stasis shortly afterward. This is standard practice and decreases life support costs.

Stasis slows down bodily systems dramatically, to the point where a person in stasis only ages at 1/10th to 1/100th the usual rate—depending on the quality of the stasis pods and the skill of the operator. When one awakens one’s hair and nails will usually be a bit longer, but one won’t have significantly aged.

Coming out of stasis usually means suffering from stasis sickness. The human body isn’t evolved for long periods of time in hibernation. When this is forced on the body it takes time to recover. Typically the first day out of stasis a person experiences fatigue, stiffness and memory loss while one’s body and brain return to full function. A person starts off recalling only a random selection of memories—experts say somewhere between a tenth and a quarter. This rarely causes identity issues. A person’s basic identity and capabilities, such as speech, are wrapped up in many different memories. It, however, takes time for all of the specifics to come back, as a person’s neurons return to firing though all the right channels.

Every passenger module has a steward. This steward is a member of the crew who is responsible for taking care of the personal needs of the passengers as they are put into stasis, and also tending to them—and keeping them in line—when they come back out of stasis. As coming out of stasis involves a lot of fragile equipment and a lot of confused people, a steward is frequently part flight attendant and part bouncer.

When approaching the ship’s destination, the crew are typically revived a day or so before the passengers. This gives them time to recover from stasis sickness before overseeing the passengers’ emergence and recovery. Passengers are revived a day before the ship’s arrival at the destination port. This gives them time to recover before being shepherded off the ship.

Of course, when something goes wrong all bets are off…

This entry was posted in Shadows Over Sol. Bookmark the permalink.

7 Responses to Shadows over Sol – Memories

 1. CBC says:

  Shadows Over Sol er løst baseret på James S. A. Corey’s “The Expanse” bøger. Første bogs filmatisering kan iøvrigt ses på Netflix.

  Vi er 200 år ude i fremtiden og koloniseringen af vores solsystem er godt i gang. Læs evt. afsnittet “Dark Future” i pdf’en på dropbox.

  I skal ikke lave characters, jeg sender jeres char sheet til jer. Vær opmærksom på at i IKKE må vise de andre spillere jeres char sheets / stats, background osv. Derfor sender jeg jeres characters individuelt på mail.

  Mht. reglerne, så baserer det sig på et typisk kortdæk og 2 jokers. Jeg synes dog at vi skal prøve at køre det med terninger som beskrevet i appendix’et side 233 – 234.

 2. CBC says:

  Character beskrivelser med char sheets er nu sendt ud til jer.
  Læs jeres baggrund grundigt igennem og sæt jer ind i hvilke færdigheder i har / hvad i er gode til.

  Og igen, har i nogle spørgsmål, så skriv til mig på mail.

 3. CBC says:

  Sikke en omgang. Godt rollespillet af alle.

  Her er hvordan jeg tror at resten af scenariet ville have udspillet sig:

  I ville få has på Unitech’s bioengineered bæst. Enten ved at lokke den ind i skibets airlock eller frakoble et af modulerne.

  De tre bøller ville måske give et lille problem til sidst, men fornuften ville nok sejre og de ville tillade at blive lagt i stasis. Alternativet var nok ikke ønskeligt.

  Så ville i blive lagt i stasis ? Svaret er nok ja. Steward’en Taylor Chu ville håndtere det uden problemer. Eller ville han ? Taylor’s check for at lægge jer i statis er 4 + D10 for at ramme TN 10. Chancen for at noget går galt er stor. Se side 147 for stasis complications. Ruller Taylor TN 5, så dør vedkommende i stasis. 6, 7, 8, og 9 giver complications.
  Dernæst skal han lægge sig selv i stasis. Det er TN 12. Ruller han TN 7 eller under dør han.
  Jessie er den eneste af jer ud over Taylor som har forstand på det at lægge folk i stasis. Ville han have set at noget var galt ?Måske. I så fald har Jessie noget på sig til at slå Taylor ud af spillet.

  Kursen var lagt mod Mars i stedet for Miskan Station. Der var ikke nogen der ændrede den trods protester fra Taylor.

  Så konklusionen på det hele er nok at de fleste af jer overlever, men måske ikke med alle minder i behold pga. stasis complications (s. 147).
  Casey’s folk vil docke med skibet i nærheden af Mars og måske vil i (Taylor, Jessie og Blake) blive sluppet løs. Casey vil blive godt betalt.
  Hvis Blake bliver genkendt som en der arbejder for Unitech vil han blive anholdt. Måske vil han kunne forhandle en aftale igennem og i stedet arbejde for Mars Servs.
  Jessie’s status som dusørjæger vil blive bekræftet og han vil blive sluppet fri.
  Taylor Chu er en lidt anden sag. Afhængigt af hvordan de andre personer i stasis har det, så vil han nok blive sluppet fri. En hurtig gang plastikkirurgi på Mars og så er Luna Slasheren klar til at kræve sit næste offer.
  Alle optagelser af bæstet ombord på Metus vil blive studeret nøje. De manglende optagelser har Casey. Måske kan de sælges til en anden part ?

  • JS says:

   Det er optimistisk 🙂
   Jeg tror det ville ende i et TPK. Med den baggrund jeg havde fået udstukket, var det ikke en option at fejle min mission. Jeg ville hellere lade mit projekt (bæstet) prøve at slå de andre ihjel end at fejle. Måske ville jeg så selv blive dræbt.
   Derefter ville Taylor måske holde fast i at der skulle skiftes kurs? Det ville nok betyde en konflikt. Og så skulle de tre bøller overbevises om at det skulle tilbage i stasis – eller slås ihjel. Så kamp, kursskifte og stasis = høj sansynlighed for TPK 😀

   • CBC says:

    Hvis vi tager de tre bøller først, så står de faktisk ret så dårligt. I slog én ud til at starte med. De andre to har godt nok én pistol, men er hårdt påvirkede af stoffer, som iøvrigt giver minus’er til at ramme.
    I har tre pistoler + en combat knife (Jessie). Hvis i overmander de to påvirkede bøller har i fire pistoler.

    Det hele står og falder på om hvorvidt Blake vil lade bæstet slå de andre ihjel. De kræver ikke såå meget intelligens at finde ud af hvordan kontrol boksen benyttes. Så Blake kunne blive overmandet, hvis de andre opdager at bæstet kommer tættere på. Det er også til at “se” på kontrolboksen om bæstet er tæt på. Vil de andre tillade det ?

    TPK er så absolut en mulighed, men jeg tror på overlevelse 🙂
    Men som sagt, hvem der overlever hele rejsen, hvorend i ender henne, det er et rigtig godt spørgsmål.

 4. MC says:

  Jeg kan forstå på Allan, at det var røvsygt i går. Det glæder mig, at jeg ikke gik glip af noget 🙂

 5. CBC says:

  Haha, jeg giver dig et fyldigt referat af det. Du er også meget velkommen til at læse selve plottet igennem. Det er ikke så mange sider.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.